Verktygslådan för webbdesigners

Inom alla yrken behövs det oftast redskap för att utföra ett bra jobb. Dessa redskap kan vara kunskaper eller olika verktyg. Ibland är det också ren idérikedom som hjälper till att ta olika produkter till oanade höjder. Precis som snickaren behöver sin hammare behöver webbdesignern sina favoritverktyg. Här handlar det dock oftast inte om verktyAdobe_Dreamweaver_CS5_Icong som du kan hålla i handen, utan mer vanligt är att det gäller applikationer. Detta om vi bortser från att det måste finnas en dator för att utföra någon som helst webbutveckling. Det första som gäller är då naturligtvis vilket verktyg som du föredrar. För de som tycker om att koda brukar det helt enkelt räcka med Notepad, eftersom kunskaperna finns till att skriva allt på egen hand.

För de som vill gå den lite enklare vägen är valet att använda ett CMS-system. Här behöver du inte ha någon som helst kunskap om kod och olika programspråk, utan får ett användargränssnitt som håller koll på detta och skapar din kod. Naturligtvis kommer du som webbdesigner alltid att ha nytta av att kunna dina programspråk, då det alltid kommer att uppstå ett tillfälle då du vill ändra något på egen hand.

Vad du kommer att ha för verktyg i din lilla låda kommer förmodligen att bli ett personligt val. Alla webbdesigners föredrar olika verktyg, och egentligen finns det inte några val som är fel. Det finns bara de val som du på sikt kommer att se ger dig större möjligheter att utvecklas, medan andra bara kommer att testas en gång för att sedan falla i glömska. Några av de mest vanliga verktygen när det gäller webbdesign är Dreamweaver, Notepad och Adobe Photoshop. Har du kunskaper inom dessa kommer din webbutveckling att gå mycket fortare, samt att du direkt får tillgång till allt som du behöver för att bedriva modern webbutveckling.