Skapa din första hemsida

Att skapa sin första hemsida kanske inte var så lätt. Många av oss kommer förmodligen ihåg när detta var ganska nytt, och det inte fanns lika många regler gällande just design och funktioner som det finns att följa idag. Trots detta kan det vara så att när du skapar din första hemsida saknas egentligen kunskaperna för att utföra detta. DeHTML5t hela blir som att gå i en skola för webbdesign i egen regi. Oftast kommer detta steg i utvecklingen av hemsidor att bli mycket roligt. Du kommer att finna nya sätt att gå tillväga hela tiden, och att lära sig på egen hand gör att du kommer att bättre förstå de misstag som du kommer att begå innan allt blir till belåtenhet.

När du skapar din första hemsida finns det olika sätt att göra detta på. Ett av dessa är att använda sig av ett CMS-system. I detta fall rekommenderas WordPress eller Joomla, då dessa är gratis och egentligen har alla de funktioner som du behöver. Dock kommer du i detta fall förmodligen att använda ett redan färdigt tema, vilket kommer att göra att du kan skapa hemsidor i just de systemen. Utan dessa system står du dig dock slätt som webbdesigner.

När du verkligen vill skapa en hemsida på egen hand finns det inga genvägar. Här handlar det om att arbeta med kod. De två grundläggande koderna som gäller är programmeringsspråken HTML5 och CSS3. Med dessa två språk kan du idag skapa en hemsida som även kommer att kunna ses i mobila enheter. Detta kan låta väldigt komplicerat och som att du behöver lägga ned mycket tid på det. Egentligen är detta inte sant, utan du kommer snart underfund med att du kan skapa en enkel hemsida ganska så snabbt utan stora kunskaper. Finns intresset kommer du också snart att lära dig mer komplicerade metoder för att skapa trevliga hemsidor på nätet.