Naturligtvis kan vi alltid jämföra den senaste responsiva designen med mobila appar, och det kommer då att ge lite olika svar. Till att börja med är det helt enkelt så att en del som använder olika tjänster via Internet föredrar att använda sin webbläsare i mobilen, medan andra hellre laddar ned den mobila lilla appen som erbjuds för samma tjänster. Det kan vara svårt att förstå, då detta egentligen inte ger någon indikation på vilket val som är det bästa. Svaret är att det helt enkelt inte finns något klart svar på detta. För det första beror det hela på vilken typ av tjänst som det gäller, och sedan har det också en väldigt stor betydelse om du har en bra Internetuppkoppling eller om den är lite svagare.iphone-830480_960_720

När det gäller mobila appar brukar de som föredrar dessa välja dem för att de anser att de får en bättre överblick av de tjänster som erbjuds, samt att det grässnitt som används är enklare att förstå. De som använder appar har också känt av att dessa fungerar bättre än en uppkoppling och inloggning via telefonens webbläsare när styrkan på Internetuppkopplingen är lite svagare eller sviktar. Detta är väl i stort sett de fördelar som upplevs med användandet av mobila appar.

Vad är det då som gör att en del föredrar den responsiva designen? Här kan det vara mycket, men en del av det hela ligger i att du har direkt tillgång till hela Internet. Här slipper du låsa dig till en plats, och kan enkelt gå vidare till andra platser utan att behöva byta verktyg. En annan aspekt är att många idag har bra och snabba uppkopplingar till Internet, och att det på så sätt helt enkelt blir enklare att logga in via det responsiva gränssnittet och ta del av spel och information.