En guide till det viktigaste inom webbdesign

Att skapa en hemsida på nätet är egentligen inte så svårt. Här finns det idag en rad många moderna verktyg som kan användas för att uppnå detta. Många väljer att arbeta i WordPress och Joomla, som är de två mest använda CMS-systemen på marknaden gällande webbdesign. Dessa två verktyg har gjort det mycket enklare för den stora massan att själva skapa sina egna webbsidor. Nu är det dock inte så w3cenkelt att det bara är att skapa en webbsida på nätet, utan här krävs det kunskaper gällande de olika regler som är bäst att använda sig av, samt hur det går till att skapa något som tilltalar den stora massan besökare på nätet.

Något av det absolut viktigaste när det gäller webbdesign är att vara synbar i sökmotorerna. Här handlar det om att optimera sin hemsida så att den når de höga sökresultaten. Idag söker de flesta på Internet bara inom de tio första sökresultaten, vilket gör att en guide till webbdesign mest ska handla om vad som är viktigt i detta fall. När det gäller Google, som är den största sökmotorn, handlar det mycket om innehållet som du väljer att ha på din sida, samt hur detta är organiserat.

Naturligtvis ska du utgå ifrån att en webbsida måste vara i W3C-standard för att godtas av sökmotorerna. Efter detta gäller det att du ser till att ditt innehåll tilltalar dina läsare lika mycket som det är anpassat för att sökmotorn ska förstå det. Sökmotorn förstår ditt innehåll baserat på att text, titel, beskrivning och eventuella alt-texter har ett klart sammanhang gällande primära och sekundära nyckelord. Det är också bra att ha koll på vilka programspråk som gillas på nätet. I det fallet ska du hålla dig borta från för mycket java, och även tänka dig för när du har planer på att använda flash-appliceringar.